Trwa ładowanie...
d2kgecn
30 stycznia 2009, 15:28

Mus truskawkowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2kgecn
Składniki
  • 25 dag truskawek
  • 2 białka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
Przepis

Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku i zagotować. Owoce zmikosować, a białka ubić z dodatkiem cukru. Gdy otrzymamy sztywną pianę dodajemy owoce, żelatynę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy, nakładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2kgecn
d2kgecn
d2kgecn
Więcej tematów
d2kgecn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj