Mus rybny
- 100g wędzonego łososia w plasterkach
- 200g makreli wędzonej
- 200g wędzonego pstrąga można zrobić z samej makreli zwiększając jej ilość
- 500ml śmietany kremówki
- Sok z 1 cytryny
- Sól, pieprz biały
- 10g żelatyny
- Trochę oleju
Makrelę i pstrąga obrać z ości, śmietanę ubić, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Żelatynę rozpuścić w niedużej ilości gorącej wody i wymieszać ze śmietaną.
Formę z otworem w środku wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem, w odstępach 3 cm ułożyć plastry łososia. Mięso ryb zmiksować, wymieszać z polową śmietany, włożyć do formy i zalać resztą śmietany. Wstawić na 60 minut do lodówki. Przed wyjęciem wstawić na 3 sekundy do gorącej wody.
Wyłożyć na salaterkę i ozdobić.
http://inews.com.pl/WordPress3/category/przekaski-i-przystawki
Przepis dodał użytkownik Bocuse
Podziel się opinią
Komentarze