Trwa ładowanie...
d25buwd
25 stycznia 2009, 16:34

mus czekoladowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d25buwd
Składniki
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 70 g masła (6 łyżek)
  • 1 szkl. mleka
  • 3 jajka
  • 1/4 szkl. cukru
Przepis

Rozpuścić czekoladę, masło i mleko, dobrze wymieszać. Mikserem ukręcić żółtka z cukrem na białą masę. Dodać ciepłą, ale nie gorącą masę czekoladową. Do białek (powinny mieć temperaturę pokojową) dodać szczyptę soli i ubić sztywną pianę. Delikatnie wmieszać w krem czekoladowy. Schłodzić. Początkowo mus będzie miał konsystencję sosu, potem stężeje.

Przepis dodał użytkownik zelkojad

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d25buwd
d25buwd
d25buwd
Więcej tematów
d25buwd

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj