Morszczuk w sezamie
- morszczuk 2 filety
- jajko 1 sztuka
- sezam 1/2 opakowania
- słonecznik 2 łyżki
- papryka ostra mielona
- pieprz kolorowy
- czosnek
- pieprz ziołowy
- sól
Morszczuka posypujemy przyprawami, posiekanym czosnkiem i w takiej marynacie zotawiamy na 0.5 godziny. (ja zawijam w folię spożywczą, wtedy smaki i zapachy pozostają przy rybie).
W tak zwanym międzyczasie słonecznik siekamy ostrym nożem. Mieszamy go z sezamem i przyprawami (mamy panierkę)
Morszczuka wyciągamy z folii, panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w sezamie (i słoneczniku).
Wrzucamy na rozgrzany olej/oliwę i smażymy na średnim ogniu.
i gotowe
Przepis dodał użytkownik coco_rosie
Podziel się opinią
Komentarze