Miodowe żeberka z cukinią
- Składniki :
- - łyżka musztardy
- - miodu
- - żeberka wieprzowe
- - sól
- - pieprz
- - cukinie
- - dość duże pomidory lub papryka
- - oliwy
- - cytryna
- - ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory lub papryką pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować wachlarzyki z cukini, grillować 10 minut. Podawać do żeberek.
Przepis dodał użytkownik joasia0712
Podziel się opinią
Komentarze