Trwa ładowanie...
d2rv54u
4 listopada 2008, 20:49

Maślaki w śmietanie

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d2rv54u
Składniki
  • 1i1/2 kg. maślaków
  • 2 cebule
  • 10 dag. masła
  • sól
  • pieprz
  • 300 ml. śmietany kremówki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
Przepis

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać obrane i pokrojone maślaki. Smażyć ok. 10 minut. Przygotowane maślaki zalać śmietaną. Całość dusić na maleńkim ogniu jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką. Podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rv54u
d2rv54u
d2rv54u
Więcej tematów
d2rv54u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj