Trwa ładowanie...
dkg0wzf
5 grudnia 2008, 13:18

Masa kokosowa do biszkoptu kakaowego

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dkg0wzf
Składniki
  • ? ? l mleka
  • ? 200 gr cukru
  • ? cukier waniliowy
  • ? 300 ? 400 gr wiórków kokosowych
  • ? 1 kostka masła
  • ? biszkopt kakaowy
Przepis

Mleko zagotować, dodać wiórki i masło, prażyć . Dżem z czarnej porzeczki lub wiśni rozsmarować na wierzch połowy biszkoptu, położyć wiórki. Górę posmarować też dżemem i polać rozpuszczoną czekoladą. Można zrobić 2 dni wcześniej.

Przepis dodał użytkownik pestka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dkg0wzf
dkg0wzf
dkg0wzf
Więcej tematów
dkg0wzf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj