Trwa ładowanie...
d36ddpb
16 kwietnia 2008, 11:31

Marmolada grejfrutowo-jagodowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d36ddpb
Składniki
  • 2 garście jagód (mogą być mrożone)
  • 1,20 kg grapefruita (obranego już z błonki)
  • 35 dag cukru kryształu
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • żelfix 3:1 ? Dr. Oetkera
Przepis

Grapefruita rozdrabnić na kawałki i smażyć z cukrem, miodem, jagodami, cynamonem przez 10 min. Na końcu dodać żelfix. Gdy marmolada zagotuje się z żelfixem, zdjąć z ognia i mieszać aż piana zniknie a następnie przełożyć do wyparzonych słoiczków. Słoiczki zakręcić, po czym odwrócić do góry dnem na 5 minut.
Marmolada stwardnieje, gdy jest zimna.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36ddpb
d36ddpb
d36ddpb
Więcej tematów
d36ddpb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj