Trwa ładowanie...
d28lc76
2 lipca 2008, 11:04

MARMOLADA GRAPEFRUITOWO - JAGODOWA

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d28lc76
Składniki
  • 2 garście jagód (mogą być mrożone)
  • 1,20 kg grapefruita (obranego już z błonki)
  • 35 dag cukru kryształu
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • żelfix 3:1 ? Dr. Oetkera
  • 4 słoiczki po 250 ml każdy
Przepis

1. Przygotowuję wszystkie składniki.
2. Grapefruita rozdrabniam na kawałki i smażę z cukrem, miodem, jagodami, cynamonem przez 10 min. Na końcu dodaję żelfix. Gdy marmolada zagotuje się z żelfixem, zdejmuję z ognia i mieszam aż piana zniknie a następnie przekładam do wyparzonych słoiczków. Marmolada twardnieje, gdy jest zimna.
3. Słoiczki zakręcam, po czym odwracam do góry dnem na 5 minut.

Przepis dodał użytkownik dawcio796

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d28lc76
d28lc76
d28lc76
Więcej tematów
d28lc76

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj