Trwa ładowanie...
d4mppef
9 maja 2008, 08:08

Marchewka w sosie wermutowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4mppef
Składniki
  • ? 1 kg młodej marchwi
  • ? 2 łyzki wermutu
  • ? 4 dag masła
  • ? 1/2 litra rosołu
  • ? 1/2 szklanki smietany
  • ? 1 łyżeczka cukru
  • ? sól
  • ? biały pieprz
  • ? szczypta startej gałki muszkatołowej
Przepis

Skrobiemy marchew i kroimy w cieniutkie plasterki. Topimy w garnuszku masło i mieszamy z marchewką. Następnie zalewamy rosołem i wsypujemy cukier. Przykrywamy i gotujemy ok 20 minut. Zdejmujemy pokrywkę i na małym ogniu odparowujemy. Nie przypalamy!! Wlewamy wermut i śmietanę. Dusimy ąz sos będzie jednolity. Doprawiamy.

Przepis dodał użytkownik patii.1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4mppef
d4mppef
d4mppef
Więcej tematów
d4mppef

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj