Trwa ładowanie...
d4ndu0p
24 maja 2008, 21:41

Marchewka w bułce tartej

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ndu0p
Składniki
  • 3-4 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • sól
Przepis

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w talarki o grubości około 0,5 cm. Następnie ugotować w osolonej wodzie (około 15 min), aż będzie miękka. Po ugotowaniu marchewkę odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą i podsmażyć ją tak, aby sie przyrumieniła. W misce talarki marchewki polać tartą bułką i delikatnie wymieszać.

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj