Makaron z brokułami
- 1 kostka Rosołu drobiowego
- 300 g makaronu wstążki
- sól
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 brokuły
- 200 g fasolki szparagowej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
Rosół rozkruszyć i rozpuścić w w 1/4 szkl. wody. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.
Brokuły podzielić na różyczki. Fasolkę i brokuły gotować 3 minuty z 1 łyżeczką cukru, odsączyć. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać rosół drobiowy i warzywa, dusić razem około 10 minut.
Na półmisku rozłożyć gorący makaron, na nim ułożyć warzywa. Posypać serem. Podawać na gorąco.
Przepis dodał użytkownik pasibrzuszek2111
Podziel się opinią
Komentarze