Łosoś zapiekany z truflami
- 50 dkg filetu z łososia
- 1 szklanka tartego sera mozzarella
- 1 łyżka posiekanej dymki
- 1 łyżka mąki
- ? łyżeczka soli
- 10 dkg utartych czarnych lub białych trufli
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
Łososia pokroić na odpowiednie do foremek porcje. Wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem sera zmiksować na wolnych obrotach lub wymieszać ręcznie. Formy do zapiekania jeśli to konieczne wysmarować tłuszczem. Wlać na dno część ciasta i włożyć na kilka minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C piekarnika. Gdy ciasto się zetnie wyjąć, w każdej ułożyć łososia, posypać serem i polać ciastem. Zapiekać w piekarniku przez 15 minut, następnie obniżyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 30 minut.
Przepis dodał użytkownik justina222
Podziel się opinią
Komentarze