Trwa ładowanie...
d3fo2i5
1 grudnia 2009, 19:27

Łopatka po chińsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3fo2i5
Składniki
  • łopatka wieprzowa 500 g
  • cebula 2 szt.
  • olej 2 łyżki
  • papryka czerwona 1 szt
  • pieczarki 5 szt
  • curry 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • przyprawa do chińskiego
  • papryka ostra
  • papryka słodka
Przepis

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso pokrojone w kostkę, na rumiany kolor. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, a także oczyszczoną i drobno pokrojoną paprykę. Całość podsmażamy. Na koniec dodajemy przyprawy oraz 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości.

Podajemy z kaszą.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3fo2i5
d3fo2i5
d3fo2i5
Więcej tematów
d3fo2i5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj