Live cooking, czyli cykliczne spotkania z gotowaniem na żywo, odbywają się w Zatoce Sztuki już od roku. Co dwa tygodnie, w niedzielne popołudnia, goście mają okazję nie tylko zasmakować autorskiej kuchni Sebastiana Cichego, ale również poznać tajniki powstania dania i uczestniczyć w jego przygotowaniu. Pomysł na urozmaicenie niedzielnego obiadu jest prosty- połączyć przyjemności dla podniebienia z edukacją i dobrą zabawą.
Każde live cooking ma swój temat przewodni. I tak bohaterami niedzielnych spotkań była już gęsina, dynia, owoce morza, kasztany, śliwki? wszystko zależy od pory roku, dostępności świeżych produktów czy sugestii gości.
Kulinarne show w Zatoce Sztuki zyskuje sobie coraz więcej sympatyków, którzy odkrywają w sobie radość gotowania. Goście zadają pytania, a zafascynowane dzieci obserwują magię powstawania potraw. Kucharze traktują gotowanie jak prawdziwą sztukę, łączą w niebanalny sposób smaki, a dania przyrządzane i podawane są w nietuzinkowy sposób, podpalane czy ozdabiane jadalnymi kwiatami.
Live cooking jest też doskonałym uzupełnieniem spotkań firmowych czy eventów, integrując ich uczestników wokół wspólnego gotowania.
Wstęp na niedzielne live cooking jest otwarty i bezpłatny, a informacje o najbliższych spotkaniach z gotowaniem na żywo można znaleźć na stronie www.mcka.pl oraz na profilu "Restauracja w Zatoce Sztuki" na facebooku.