Trwa ładowanie...
d4e529u
24 lipca 2008, 09:48

Lekki omlet

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4e529u
Składniki
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • 2 łyżki maki pszennej
Przepis

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać roztrzepane żółtka, proszek i mąkę - dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z olejem. Smażyć omlet pod pokrywką 4 min z jednej i 2 z drugiej strony.
Aby sprawnie obrócić omlet trzeba włożyć dużą szpatułkę pod omlet bliżej jednego brzegu, unieść i przewrócić go tak, aby przeciwległy do szpatułki brzeg opadł jako pierwszy.
Można posypać cukrem pudrem lub podawać z owocami.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e529u
d4e529u
d4e529u
Więcej tematów
d4e529u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj