Trwa ładowanie...
d4ndu0p
21 maja 2008, 13:17

Łatwe domowe toffi

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ndu0p
Składniki
  • 1 szklanka masła
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 3 łyżki wody
  • 25 dkg wiórków czekoladowych
  • 1,3 szklanki posiekanych migdałów
Przepis

W rondlu rozpuścić masło, dodać cukier, syrop i wodę, podgrzewać cały czas mieszając. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą i dokładnie wymieszają, a mieszanka zacznie wrzeć przelewamy ją do wysmarowanej cienko masłem formy o wymiarach około 25 na 34 cm rozprowadzając równo masę. W rondlu podgrzewanym na łaźni wodnej rozpuścić czekoladę rozlać ją równomiernie na masie toffi i posypać całość siekanymi migdałami. Gdy całość stężeje ale nie zestali się jeszcze pokroić toffi nożem na małe porcje.

Przepis dodał użytkownik oxid1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj