Trwa ładowanie...
d173kwj
20 marca 2013, 12:19

ŁATWE CIASTO DROŻDŻOWE

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d173kwj
Składniki
  • CIASTO:
  • 100 gram drożdży
  • 150 gram cukru
  • cukier waniliowy
  • 750 gram mąki
  • 4 jajka
  • szklanka mleka
  • szklanka oleju
    • KRUSZONKA
  • pół kostki masła
  • 250 gram cukru
  • cukier waniliowy
  • 200 gram mąki
    • OWOCE SEZONOWE
Przepis

CIASTO
Do miski wrzucać kolejno:
pokruszone drożdże,
lekko rozbite jajka,
cukier i cukier waniliowy,
ciepłe mleko,
olej,
przesianą przez sito mąkę.

NIE MIESZAĆ!
Nakryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po godzinie zagnieść ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Przykryć owocami. Posypać kruszonką.

KRUSZONKA
Masło roztopić, dodać pozostałe składniki. Wymieszać.

Przepis dodał użytkownik kazimiera

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d173kwj
d173kwj
d173kwj
Więcej tematów
d173kwj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj