Lasagne z pomidorami i pieczarkami
- 15 dag pieczarek
- 50 dag pomidorów
- sól
- pieprz
- 50 dag mięsa mielonego
- 2 łyżki oleju
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- koncentrat pomidorowy
- 2 łyżki mąki
- łyżka masła
- 1/2 szklanki bulionu
- szklanka mleka
- 10 dag startego żółtego sera
- gałka muszkatołowa
- 20 dag makaronu lasagne
Pieczarki pokroić. Mięso usmażyć z pieczarkami, posiekaną cebulą, czosnkiem, koncentratem, połowa obranych ze skóry i pokrojonych pomidorów, przyprawić sola i pieprzem.
masło zasmażyć z mąką, dodać mleko, bulion, 1/2 sera startego, sól, pieprz, starta gałkę muszkatołowa i zagotować.
W formie układać sos beszamelowy, lasagne, sos pomidorowy. wierzch przykryć plastrami pomidorów i obsypać serem.
Piec 45 minut w temp. 200 st.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze