La kieszonki, czyli bananowo-orzechowe nadzienie w cieście francuskim
- - jeden dojrzały banan
- - garść pokrojonych orzechów laskowych
- - łyżeczka cukru waniliowego
- - pół łyżeczki kakao
- - gotowe ciasto francuskie
- - białko jajka
- - ciut czułości
- - jednak myśl o Ukochanym
- - jeden szczery uśmiech
Wymieszać banan, orzechy, kakao i cukier waniliowy, tworząc nadzienie.Włożyć ciut czułości. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 10 x 10cm. Nałożyć nadzienie, pomyśleć o Ukochanym, złożyć w kieszonki (prawa strona, lewa strona, góra). Posmarować białkiem jajka, uśmiechnąć się do radości, jaką sprawimy Ukochanemu, wstawić kieszonki do piekarnika nagrzanego do 200 C, piec ok. 20 minut. Podać kieszonki i zdobyć serce wymarzonego mężczyzny.
Przepis dodał użytkownik kawoszka
Podziel się opinią
Komentarze