Kurki ze śmietaną i natką pietruszki
- 80 dag kurek
- 100 g śmietany przynajmniej 18% (połowa małego standardowego opakowania)
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 małe szalotki
- sól
- pieprz
- masło do wysmarowania formy
Krok 1
Na patelnię z rozgrzaną oliwą i masłem wrzucamy drobno posiekaną szalotkę. Kiedy szalotka będzie zeszklona, dodajemy oczyszczone wcześniej grzyby.
Krok 2
Grzyby smażymy do zredukowania większości płynu, doprawiamy, dodajemy śmietanę. Redukujemy ogień. Mieszamy łącząc wszystkie składniki.
Krok 3
Na końcu dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotowe.
Źródło zdjęcia: wrzacakuchnia.pl
Podziel się opinią
Komentarze