Trwa ładowanie...
duaw8mr
29 lipca 2013, 14:47

Kurki ze śmietaną i natką pietruszki

Przepis
4.6
(5 głosów)
Oceń:
duaw8mr
Składniki
  • 80 dag kurek
  • 100 g śmietany przynajmniej 18% (połowa małego standardowego opakowania)
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 małe szalotki
  • sól
  • pieprz
  • masło do wysmarowania formy
Przepis

Krok 1
Na patelnię z rozgrzaną oliwą i masłem wrzucamy drobno posiekaną szalotkę. Kiedy szalotka będzie zeszklona, dodajemy oczyszczone wcześniej grzyby.
Krok 2
Grzyby smażymy do zredukowania większości płynu, doprawiamy, dodajemy śmietanę. Redukujemy ogień. Mieszamy łącząc wszystkie składniki.
Krok 3
Na końcu dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotowe.

Źródło zdjęcia: wrzacakuchnia.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duaw8mr
duaw8mr
duaw8mr
Więcej tematów
duaw8mr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj