Kurczak po królewsku
- 1 duży twardy owoc mango
- 50g rodzynek
- 1 kg gotowanych filetów z kurczaka bez skóry ,pokrojonych na paski o szerokości 12 mm
- 150ml majonezu
- 1,5 łyżeczki łagodnego curry
- 1 łyżka chutney z mango
- 1łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
- 100g prażonych orzechów nerkowca
Owoce mango obrać ze skórki .Miąższ odkroić od pestki a następnie pokroić w słupki.Rodzynki , kawałki kurczaka oraz połowę słupków z owocu mango włożyć do dużej miski.
Curry ,chutney i sok z cytryny połączyć z majonezem i przyprawić .Kurczaka i mango polać sosem ,delikatnie wymieszać . Dodać połowę orzechów i ponownie wymieszać.
Przełożyć do miski .Przybrać pozostałymi paskami mango oraz orzechami nerkowca.
Przepis dodał użytkownik emi2307
Podziel się opinią
Komentarze