KURA PO HISZPAŃSKU
- ? 4 udka
- ? 2 strąki papryki
- ? 4 pomidory
- ? 1 jajo
- ? 1 kg ziemniaków
- ? tarta bułka
- ? tłuszcz
- ? sól, pieprz
Udka umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, rozkłóconym jaju, tartej bułce, kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz, zmniejszyć ogień i smażyć około 20 min. Paprykę pokroić w paski, włożyć do smażonego kurczaka, a po chwili dodać obrane ze skórki pomidory. Smażyć, aż papryka będzie miękka. Ziemniaki utrzeć, przyprawić solą i pieprzem. W okrągłym naczyniu podgrzać olej, wyłożyć ziemniaki i upiec w gorącym piekarniku. Upieczony placek zsunąć na półmisek, ułożyć na nim udka, jarzyny, udekorować. Podawać z sałatą z sosem winegret.
Przepis dodał użytkownik kuchcik1961
Podziel się opinią
Komentarze