Kulki kokosowe
- -pół kostki margaryny
- -2 paczki herbatników
- -1 szklanka orzechów arachidowych mielonych
- -pół szklanki migdałów mielonych
- -3 łyżeczki spirytusu
- -1 szklanka kokosu
- -4 łyżki kakao
- -półtora szklanki cukru pudru
Margarynę wrzuć do miski(musi być bardzo miękka)i rozetrzyj ją z cukrem pudrem i kakao na gładką masę. Herbatniki pokrusz na drobno i wymieszaj je wraz z orzechami i migdałami w przygotowanej wcześniej masie. Dodaj te trzy łyżeczki spirytusu i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie bierz do ręki małe ilość masy i lep kulki wielkości mandarynki. Ulepioną kulkę wrzuć do kokosu i dokładnie ją wytarzaj aż będzie biała. Potem wszystkie ulepione kulki wstaw do lodówki na 3 godziny.
Efekt pycha! Smacznego:)
Przepis dodał użytkownik zelkojad
Podziel się opinią
Komentarze