Trwa ładowanie...
d2eimlq
16 kwietnia 2008, 11:52

Kuleczki ryżowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2eimlq
Składniki
  • 1 trójkącik sera topionego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 125 g ryżu
  • 1/2 litra wody
  • sól, biały pieprz
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Ser dokładnie rozgnieść widelcem, natkę pietruszki drobno posiekać. Ryż gotować w osolonej wodzie przez 20 min,odlać, odparować i przyprawić pieprzem.Wymieszać z serem i pietruszką,formować małe kulki. Tłuszcz rozgrzać i smażyć w nim kulki ryżowe ok. 4 minuty aż uzyskają złoto-brązowy kolor. Podawać jako dodatek do zup czystych.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2eimlq
d2eimlq
d2eimlq
Więcej tematów
d2eimlq

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj