Trwa ładowanie...
d36ddpb
2 lipca 2008, 09:53

KRYZYSOWA CZEKOLADA

Przepis
4.8
(5 głosów)
Oceń:
d36ddpb
Składniki
  • 1 paczka mleka w proszku
  • 1 kostka masła
  • 2 szkl.cukru
  • 1/2 szkl.mleka świeżego
  • 1 op.cukru waniliowego
  • 3 kopiaste łyżki kakao
Przepis

1. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć bardzo dokładnie,a następnie wstawić na wolny ogień i w dalszym ciągu ucierać dodając po trochu mleka świeżego i w proszku.
2. Na koniec dodać kakao i gotować wolniutko 15min.
3. Poczekać aż czekolada trochę przestygnie i wylać całość na pergamin.
4. Włożyć do lodówki i poczekać aż stężeje.Pokroić

Przepis dodał użytkownik dawcio796

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36ddpb
d36ddpb
d36ddpb
Więcej tematów
d36ddpb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj