23-06-2008 17:20
Krupnik na mięsie
Przepis
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1pęczek włoszczyzny
- 50 dag żeberek wieprzowych
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 1 szklanka kaszy jęczmiennej
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- koperek
Przepis
Włoszczyznę umyć , włożyć do garnka , dodać przyprawy i cebulę.Żeberka włożyć do włoszczyzny , zalać 7 szklankami wody posolić ugotować wywar,przecedzić zagotować wsypać kaszę i gotować aż będzie miękka . Dodać obrane pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki , gotować jeszcze 15 minut .Włoszczyznę pokroić i dodać do zupy .Przyprawić do smaku i posypać koperkiem .
Przepis dodał użytkownik emi2307
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.