Krokiety z mięsem w sosie grzybowym
- Składniki:
- ? 10 naleśników
- ? 30 dag gotowanego mięsa
- ? 1 bułka
- ? 2 cebule
- ? Rama Culinesse
- ? 1 jajko
- ? 3-4 łyżki Ramy Cremefine do sosów
- Panierka:
- ? 10 dag tartej bułki
- ? 1 jajko
- Sos:
- ? sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
- ? 10 dag pieczarek
- ? 10 dag Ramy Culinesse
Sposób przygotowania:
Mięso i namoczoną, odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę. Dodaj podsmażoną cebulę, jajko, Ramę Cremefine, sól, pieprz. Wymieszaj. Usmaż naleśniki. Nałóż farsz, załóż oba boki i zwiń w rulon. Naleśniki maczaj w roztrzepanym jajku, obtaczaj w bułce. Smaż na rumiano. Sos zrób według przepisu. Pieczarki pokrój w plasterki, podsmaż na Ramie Culinesse, dodaj do sosu. Polej krokiety sosem.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze