Krokiety z mięsem
- FARSZ
- - ? kg ugotowanej wołowiny (np. z zupy)
- - 1 szklanka bulionu wołowego
- - ząbek czosnku
- NALEŚNIKI
- - mleko
- - mąka
- - 1 jako
- -sól
- - oliwa do smażenia
- PANIERKA
- - bułka tarta
- - 2 jajka
Mięso zmielić w maszynce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa i wymieszać
Smażymy cienkie naleśniki, na środek każdego z nich kładziemy mięso, składamy boki i zwijamy w rulonik. Żeby mieć pewność, że krokiety nie rozwiną się w czasie smażenia możemy spiąć je wykałaczkami.
Obtaczamy krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy.
Przed podaniem nie zapomnijmy wyjąć wykałaczek.
Przepis dodał użytkownik s-belata
Podziel się opinią
Komentarze