Kremówka kokosowa
- Składniki:
- margaryna 1/2 kostka
- cukier 1/2 szkl.
- mąka 2 szkl.
- jajka 2 całe
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- Masa:
- mleko 1 litr
- budyń 3 op.
- Placek kokosowy:
- jajka 2 całe
- cukier 1/2 szkl.
- wiórki kokosowe 200 g
Masło posiekać z mąką i cukrem.
Dodać proszek do pieczenia i jajka.
Wyrobić ciasto, rozłożyć je na płaskiej blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Ugotować budyń i wyłożyć go na surowy placek.
Placek kokosowy:
Ubić białka, dodać cukier, żółtka, wiórki kokosowe i roztopiony tłuszcz.
Wyłożyć na budyń.
Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Podziel się opinią
Komentarze