Trwa ładowanie...
d1az574
28 listopada 2009, 14:36

Kremówka kokosowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1az574
Składniki
  • Składniki:
  • margaryna 1/2 kostka
  • cukier 1/2 szkl.
  • mąka 2 szkl.
  • jajka 2 całe
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Masa:
  • mleko 1 litr
  • budyń 3 op.
  • Placek kokosowy:
  • jajka 2 całe
  • cukier 1/2 szkl.
  • wiórki kokosowe 200 g
Przepis

Masło posiekać z mąką i cukrem.
Dodać proszek do pieczenia i jajka.
Wyrobić ciasto, rozłożyć je na płaskiej blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Ugotować budyń i wyłożyć go na surowy placek.
Placek kokosowy:
Ubić białka, dodać cukier, żółtka, wiórki kokosowe i roztopiony tłuszcz.
Wyłożyć na budyń.
Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1az574
d1az574
d1az574
Więcej tematów
d1az574

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj