30-07-2008 16:43
Krajanka z kremem mokka
Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- Ciasto:
- 10 dag cukru
- 6 dag mąki
- 8 żółtek
- 4 białka
- 2 dag mąki ziemniaczanej
- 8 dag mielonych migdałów
- Nadzienie:
- 1/2 litra mleka
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 5 łyżek cukru
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 25 dag masła
- 3 łyżki cukru pudru
Przepis
Żółtka utrzeć z 5 dag cukru, białka ubić z pozostałym cukrem i połączyć z żółtkami. do masy jajecznej dodać obie mąki i migdały.
Ciasto piec w piekarniku (220 st.) 12 minut.
Placek przekroić wzdłuż na 3 pasy.
Budyń ugotować z mlekiem, cukrem i kawą, odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając zimny budyń.
Dwa pasy posmarować masą i ułożyć jeden na drugi. Na wierzch położyć trzeci pas ciasta. Wierzch posmarować kremem.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.