Kotlety z mielonki
- 1 puszka (30 dag) mielonki wieprzowej lub mortadeli
- 1 jajko
- szczypta mielonej papryki
- pół lyzeczki sosu sojowego
- 4 łyżki tartej bułki
- łyżka ziaren sezamu
- 2 łużki oleju do smażenia
Konserwę wyjąć z puszki, zetrzeć na tarce jarzynowej lub przepuścić przez maszynkę. Mięso lekko podsmażyć na odrobinie rozgrzanego oleju, przełożyć do miski i wymieszać z łyżką tartej bułki, jajem, przyprawami i odrobiną wody. Z mięsa uformować kilka okrągłych kotlecików, każdy obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotleciki z obu stron na rumiano
Przepis dodał użytkownik julia313
Podziel się opinią
Komentarze