Trwa ładowanie...
d2ub4xu
17 kwietnia 2008, 09:34

Kotlety z mielonki

Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
d2ub4xu
Składniki
  • 1 puszka (30 dag) mielonki wieprzowej lub mortadeli
  • 1 jajko
  • szczypta mielonej papryki
  • pół lyzeczki sosu sojowego
  • 4 łyżki tartej bułki
  • łyżka ziaren sezamu
  • 2 łużki oleju do smażenia
Przepis

Konserwę wyjąć z puszki, zetrzeć na tarce jarzynowej lub przepuścić przez maszynkę. Mięso lekko podsmażyć na odrobinie rozgrzanego oleju, przełożyć do miski i wymieszać z łyżką tartej bułki, jajem, przyprawami i odrobiną wody. Z mięsa uformować kilka okrągłych kotlecików, każdy obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotleciki z obu stron na rumiano

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ub4xu
d2ub4xu
d2ub4xu
Więcej tematów
d2ub4xu

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj