Kotlety górnicze
- piersi kurczaka ,
- jajka,
- panierka,
- pieczarki,
- cebula warzywna,
- kapusta kiszona ,
- sól,
- pieprz,
- papryka,
- kurkuma,
Kapustę udusić dobrze na brązowy kolor, cebulkę zasmażyć na złoty kolor, jajka ugotować na twardo, pieczarki pokroić i usmażyć na masełku. Obrać jajka i pokroic na drobe kawałki , dodać wystudzone pieczarki , dodac cebulkę, dodać smażoną kapustę , dodać kurkumę , paprykę i pieprz oraz szczyptę soli , wszystko dokładnie wymieszać i odstawić . piersi z kurczaka dokładnie rozbic i uformować kotlety jak na rolady do każdego nałożyc przygotowanego farszu zawinąć zapiąc szpilkami pomoczyć w roztrzepanym jajku i otoczyć w panierce . smarzyć na na patelni aby otrzymać ładny złoty kolor . podawać najlepiej z zasmażanymi młodymi ziemiakami i z surówką ( sałata , szczypiorek, pomidor , surowy ogórek gotowane jajko i ser fetta ) przepyszne jeżeli dobrze zrobione. Poleca Jerry smacznego!!!!!!!!!!!
Przepis dodał użytkownik acapulko1
Podziel się opinią
Komentarze