Kotleciki wieprzowe z pieczarkami
- 40 dag mięsa mielonego wieprzowego
- 7 pieczarek
- 1 cebula
- 1 jajko
- przyprawa do mięsa mielonego "PRYMAT"
- bólka tarta
- sól, pieprz
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem dać 1/2 opakowania przyprawy "PRYMAT", jajko i 2 łyżki bułki tartej - całość dokładnie wymieszać. Cebulę posiekać w kosteczkę i podrumienić na patelni dodać do mięsa mielonego. Pieczarki pokroić w kosteczkę, dość dobrze podsmażyć na patelni. Z mięsa formować cienkie owalne "placki" kłaść w środek kopkę pieczarek i przykryć płatem mięsa, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju tak około 12 - 15 minut - podczas smażenia obracać kotleciki. Kotleciki mają być mocno zrumienione, ale nie spalone. Podawać z młodymi ziemniaczkami
Przepis dodał użytkownik pmakowska3
Podziel się opinią
Komentarze