27-01-2009 19:17
Koszyczki z kiełbasy z groszkiem
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- Składniki:
- ? 10 plasterków grubej kiełbasy
- ? 1 puszka zielonego groszku
- ? 2 płaskie łyżki mąki
- ? 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- ? 1 czubata łyżka masła
- ? sól
- ? pieprz
- ? papryka
- ? zielenina
- ? ser żółty starty na tarce z malutkimi oczkami
- ? tłuszcz do smażenia
Przepis
Sposób wykonania:
Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę i wymieszać. Do garnka włożyć groszek wraz z zalewą, dodać stopione masło, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i paprykę. Zagotować. Kiełbasę ( plastry grubości 0,4 -0,5 cm) podsmażyć z jednej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kiełbasa wywinie się do góry tworząc koszyczki. Przełożyć na talerz, nakładać do każdego koszyczka groszek, posypać zielenina i drobno startym serem.
Pasuje np. do frytek
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.