Kostki kokosowe
- CIASTO BISZKOPTOWE
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 8 jajek
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- *
- POLEWA
- 1 kostka margaryny "Kasia"
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki kakao
- 5 łyżek wody
- 30-40 dag wiórków kokosowych
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać.
Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
Przepis na polewę: Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać.
Wrzucać pojedyńczo kostki widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Podziel się opinią
Komentarze