14-12-2009 20:31
kopiec kreta
Przepis
3.4
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- ciasto:
- 2 łyżki kakao
- 5 jajek
- 1 szkl. cukru
- 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
- 1/2 szkl. mąki zwykłej
- mały proszek do pieczenia
- 1 szkl. oliwy
- krem:
- 3 kremówki
- 2 żółte galaretki
- 4-5 bananów
Przepis
Białka ubić, dodać resztę składników, piec w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą 40-50 min w temp. ok 180 st C.
Kremówki ubić na sztywno, galaretki wymieszać w 1/2 l gorącej wody, ostudzić, tężejące wlać do ubitej kremówki
Z upieczonego ciasta zeskrobać łyżką ok. 1 cm ciasta, ułożyć pokrojone banany, na nie masę formując kopiec, wierzch posypać zeskrobanym ciastem
Przepis dodał użytkownik andsza
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.