Kolorowe ciasto
- 2 1/2 szkl mąki + 3łyżki
- 1 1/2 szkl cukru
- 5 jaj
- 1 szkl oleju
- 1 szkl oranżady
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- zapach rumowy, arakowy
- 3 łyżki kakao
Jajka z cukrem ubić na bardzo puszystą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli wsypywać ciągle mieszając w międzyczsie zaleca się dodawanie na przemian olej -> oranżadę -> i mąkę ciągle mieszając. Podzielić na dwie części, do I części dodać 3 łyżki mąki, do II części kakao. Wylać na blaszkę białą masę dokładnie rozprowadzić, a następnie polać ciastem czekoladowym i zamieszać widelcem, aby powstały wzorki. Piec w piekarniku o temp. 200 st. C. Piec około 50 - 60 minut.
Przepis dodał użytkownik pmakowska3
Podziel się opinią
Komentarze