Kokosowy Chlebek
- 2 jajka
- 295 ml mleka
- 315 g mąki pszennej
- 1/4 łyżeczki soli kuchennej
- 2 łyżeczki (10 g) proszku do pieczenia
- 1 do 2 łyżeczek mielonego cynamonu (opcjonalnie)
- 1 szklanka cukru pudru (200 g)
- 1 1/2 szklanki wiórków kokosowych (140 g)
- 85 g roztopionego niesolonego masła
W małej misce wymieszaj mleko i jajka.
W średniej misce przesiej mąkę, sól, proszek do pieczenia i cynamon.
Dodaj cukier, kokos i całość wymieszaj.
Do suchej mieszanki dodaj mleko z jajkami, i roztopione masło, dokładnie wymieszaj.
Przełóż do formy i piecz w temp. 180 st.C przez około 1 godzinkę (do suchego patyczka) ;)
Smacznego!!
Więcej moich przepisów na myhometavern.blogspot.com
Przepis dodał użytkownik Papilotka
Podziel się opinią
Komentarze