knedle z grzybami
- 50 dag grzybów świeżych,
- cebula,
- 3 łyżki tłuszczu,
- 3 czerstwe bułki
- sól,
- pieprz,
- 1,20 kg ziemniaków,
- 35 dag mąki,
- 3 jaja,
- 10 dag słoniny do kraszenia
Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. Masę posiekać i doprawić, wbić jajo. Przygotować ciasto z ugotowanych i przetartych ziemniaków, mąki i jaj; podzielić na kawałki i nadziewać farszem grzybowym. Knedle ugotować w słonej wodzie i polać słoniną przesmażaną z cebulą.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze