Klopsiki ze szpinakiem
- pół kilo mięsa mielonego z piersi kurczaka
- 4 garście szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- 2 marchewki
- seler naciowy
- cebula
- mąka
- kurkuma
- oliwa z oliwek
- śmietana
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przyprawami. Szpinak umyć, odsączyć, posiekać i przesmażyć z czosnkiem na oliwie. Dodać do mięsa, wymieszać uformować pulpety. Do garnka wlać wodę, dodać pokrojone warzywa chwilę pogotować. Włożyć pulpety, gotować ok. 15 minut. Kurkumę i śmietanę wymieszać razem, wlać do pulpetów. Doprawić sos solą, pieprzem itp. .Zagotować, podawać ryżem i sałatą.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze