Klops z jajkiem
- 1 kg mielonej łopatki
- 1 jajko surowe
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 1 cebula
- Przyprawa do miesa mielonego Kamis
- sól, pieprz do smaku
- olej
Cebulkę podsmażamy na małej ilości oleju i po przestudzeniu dodajemy do mięsa.
Bułkę moczymy i po odciśnięciu dodajemy do mięsa, następnie surowe jajko , przyprawę Kamis, sól i pieprz do smaku i dokładnie mieszamy.
Mięso dzielimy na dwie połowy , jedną połową wkładamy do brytfanki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i układamy obrane jajka na twardo, a następnie przykrywamy drugą częścią mięsa i wygładzamy żeby powstała jedna całość. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około godziny. Można jeść na ciepło , pyszny jest z sosem chrzanowym i na zimno. Smacznego
Przepis dodał użytkownik osiunia666
Podziel się opinią
Komentarze