Trwa ładowanie...
d4e0phd
19 września 2013, 10:55

Kasza Gryczana a la Halina

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4e0phd
Składniki
  • 8 szklanek wody, 4 saszetki Kaszy Gryczanej Prażonej Halina, 3 łyżki masła lub oleju, 2 posiekane cebule, 25 posiekanych pieczarek, 2 dag posiekanej zielonej pietruszki, 1 posiekany seler.
Przepis

Saszetki wrzucić do gotującej się wody. Na patelni rozgrzać masło lub olej. Dodać cebulę, pieczarki i seler. Mieszając smażyć na małym ogniu, aż jarzyny i grzyby staną się miękkie (ok. 10 min.). Ugotowaną kaszę wyłożyć na półmisek, grzyby ułożyć na wierzchu i posypać zieloną pietruszką. Podawać na gorąco z sałatką warzywną. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik KMC

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e0phd
d4e0phd
d4e0phd
Więcej tematów
d4e0phd

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj