14-07-2010 14:33
Karmelowe żeberka
Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 kg żeberek
- Marynata:
- przyprawa do żeberek z miodem
- 3/4 soku pomarańczowego 100%
- 2 łyżki miodu
- sól i pieprz
- 6 łyżek oleju
- szczypta cynamonu
- 3 ząbki przesmażonego czosnku
Przepis
Żeberka podzielić na porcje. Wszystkie
składniki marynaty wymieszać ze sobą.
Zalać nią dokładnie żeberka. Odstawić do
lodówki na około godzinę. Wyłożyć do
piekarnika, zalać częścią marynaty i piec
dolewając między czasie resztę marynaty.
Żeberka będą idealne kiedy sos zrobi się
karmelowy.
Przepis dodał użytkownik justynak2233
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.