Karmelowe z bitą śmietaną
- 4 żółtka
- 1/2 szkl.cukru pudru
- 1/2 kg.mąki pszennej tortowej
- 25 dkg.margaryny Kasia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 puszka mleka słodzonego,skondensowanego
- 1 litr śmietanki kremowej 30 %
- 7 opakowań śmietany fix Oetcera
- 1 łyźeczka cukru pudru
Mleko gotować w wodzie,mocno zanurzone,przez 2 godziny.Nie otwierać jak jest gorące!!!!!!
Składniki połączyć i zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części i piec przez około 15 min, w nagrzanym piekarniku do 200 st.
Ubić śmietanę z łyżeczką cukru pudru,pod koniec ubijania wsypać śmietanę fix i ubić.
Na jedno upieczone ciasto wyłożyć śmietanę,przykryć drugim ciastem i całość polać karmelem z mleka skondensowanego.
Można całość posypać płatkami migdałów lub drobno posiekanymi orzechami.Przechowywać w lodówce!
Przepis dodał użytkownik asieeenka03
Podziel się opinią
Komentarze