Trwa ładowanie...
d4ndu0p
28 czerwca 2008, 22:51

Karkówka w sosie koperkowym

Przepis
5.0
(7 głosów)
Oceń:
d4ndu0p
Składniki
  • 1 kg karkówki lub schabu
  • majeranek
  • sól
  • czosnek
  • mała cebula
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • szklanka zimnej wody
  • posiekany koperek
  • pieprz
Przepis

1. Schab natrzeć majerankiem, solą,pieprzem i czosnkiem. Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło aromatem. Następnie upiec w 180C około 1,5 godziny.
2. Cebulę zrumienić na oleju, dodać łyżkę mąki i chwilę razem smażyć ciągle mieszając. Wlać zimną wodę i zagotować mieszając. Na koniec dodać pokrojony koperek, sól oraz odrobinę pieprzu.
3. Mięso pokroić na kawałki i polać sosem.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik xxx

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj