Trwa ładowanie...
dnkp95l
13 października 2010, 15:44

karkówka w sosie cebulowo-grzybowym

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
dnkp95l
Składniki
  • karkówka
  • 2 gorące kubki knorr cebulowe lub zielona cebulka
  • 2 gorące kubki knorr borowikowe lub pieczarkowe
Przepis

karkówkę pokroić na plastry grubości około 1 cm,lekko obsmażyć z dwóch stron na suchej patelni.Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.Gorące kubki rozrobić w dwóch szklankach zimnej wody i zalać nimi karkówkę.Piec w przykrytym naczyniu od 1h do 1.5h.Im dłużej się piecze tym bardziej jest krucha i smaczniejsza.Temperatura pieczenia 200 stopni.
Najlepiej podawać z ziemniaczkami.

Przepis dodał użytkownik zosienka1807

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dnkp95l
dnkp95l
dnkp95l
Więcej tematów
dnkp95l

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj