Trwa ładowanie...
d3cj7kb
11 czerwca 2008, 14:06

Karczek w sosie śmietanowo-cytrynowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3cj7kb
Składniki
  • 4 plastry karkówki wieprzowej bez kości
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 150 ml śmietany 18%
  • 3/4 szklanki rosołu wołowego
  • oliwa do smażenia
  • przyprawy:
  • sól kamienna
  • czosnek suszony
  • bazylia otarta
  • cząber
  • papryka słodka mielone
  • rozmaryn ziele angielskie
Przepis

Plastry mięsa rozbijamy i nacieramy przyprawami.Podsmażamy na oliwie z każdej strony (ok. 15 minut)Dolewamy rosół, śmietanę i sok z cytryny. Dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy go jeszcze ewentualnie do smaku. Posypujemy natką pietruszki bądź koperkiem. Podajemy na gorąco do puree ziemniaczanego i różnych surówek. Życzę Smacznego !!!

Przepis dodał użytkownik siwa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3cj7kb
d3cj7kb
d3cj7kb
Więcej tematów
d3cj7kb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj