Trwa ładowanie...
d1ks7ji
24 maja 2009, 18:22

Kalafiorowa ze śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1ks7ji
Składniki
  • Składniki:
  • 1 kalafior,
  • 4 ziemniaki,
  • 3 marchewki,
  • koperek,
  • kostka warzywna Winiary,
  • maggi,
  • śmietana .
Przepis

Sposób wykonania:
Kalafior dzielimy na malutkie różyczki i płuczemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Marchew obieramy i kroimy. Koperek kroimy. Do garnka wlewamy zimną wodę, dodajemy kostkę warzywną oraz ziemniaki, kalafior i marchew. Można też włożyć gałązkę koperku. Gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy warzywa są już miękkie, dodajemy pokrojony koperek . Doprawiamy śmietaną oraz do smaku solą i maggi.Na drugie danie możemy podać pierogi z mięsem.

Przepis dodał użytkownik dora_kg

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ks7ji
d1ks7ji
d1ks7ji
Więcej tematów
d1ks7ji

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj