Jarzynowa zupa z młodą kapustą, marchewką, groszkiem i ziemniaczkami z dodatkiem koperku
- opakowanie mrożonej mieszanki marchewka z groszkiem
- 3 podudzia z kurczaka
- główka młodej białej kapusty
- 1/2 pęczka koperku
- kilka dużych ziemniaków
- sól i pieprz
- przyprawa do zup
- śmietanka 30% do zup
Gotujemy wywar z kurczaka. Do gotowego wywaru wrzucamy poszatkowaną kapustę oraz mieszankę marchewka z groszkiem. Mieszamy, całość gotujemy na małym ogniu, na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy aż będą al dente. Pozostaje nam jeszcze dodanie przyprawy do zup oraz soli i pieprzu oraz śmietanki do zup, którą wcześniej należy zahartować. Podajemy posypane posiekanym koperkiem.
Przepis dodał użytkownik a.klimecka
Podziel się opinią
Komentarze